Entertainment Arena Expo –

Entertainment Arena Expo -

Entertainment Arena Expo

Pozele prezentate sunt realizate de Expo 24 la prima ediție EAE din 2007 și la ediția din 2008

Entertainment Arena Expo a devenit în cei 17 ani de la lansare, un eveniment important pentru industria jocurilor de noroc din Europa de Est, care adună anual fabricanți și furnizori de echipamente din întreaga lume, pentru a prezenta cele mai noi tehnologii și tendințe din domeniu.

Prima idee de a organiza un eveniment adresat domeniului jocurilor de noroc a venit în 2005, industria gamblingului fiind în dezvoltare majoră în aceea perioadă, dar Expo 24 a considerat în acel moment că trebuie să cerceteze mai bine oportunitatea de a organiza în premieră un eveniment dedicat. În 2005 și 2006, au fost studiate evenimentele externe similare, astfel că în 2007 a fost luată decizia organizării primei ediții a EAE, considerând că există o piață activă și în creștere în România, ce poate genera o expoziție de calitate. Pentru acel prim an, expoziția s-a desfășurat într-o locație cu o suprafață mai mică, însă cererea a fost peste așteptările organizatorului, acest fapt generând ca în 2008, EAE să fie mutată la Romexpo, actuala locație de desfășurare.

În anii ce au urmat, EAE a avut creșteri și scăderi, corelate în primul rând cu schimbările legislative ce au afectat o parte dintre expozanți. Din 2015, industria jocurilor de noroc a devenit mult mai stabilă, acest lucru reflectându-se și în cadrul expoziției ce a crescut cu fiecare ediție nouă, până în momentul pandemiei din 2020, ce a stopat pentru doi ani evenimentele. Revenirea din 2022 a fost dificilă, expoziția desfășurându-se pe o suprafață ușor redusă, însă începând din acest an, configurația EAE a revenit la suprafața inițială ediției 2019.

Pornită ca un eveniment local, EAE a devenit o tradiție în cadrul industriei de gambling din întreaga regiune. Expoziția a atras în timp oameni și companii din întreaga lume, datorită facilităților oferite și a persoanelor implicate din ce în ce mai mult în industria jocurilor de noroc.

În 2023 Entertainment Arena Expo a ajuns la cea de a 15-a ediție, fiind asteptați peste 4.000 de vizitatori și având ca expozanți companii de top din industria jocurilor de noroc și a pariurilor sportive. Printre cele mai noi exponate prezentate la Entertainment Arena Expo în perioada 5 – 7 Septembrie, se numără jocuri inovatoare pentru partea de landbase și online, sisteme inteligente de plată pentru jocurile de noroc, soluții pentru zona de pariuri sportive și multe altele.

Entertainment Arena Expo a devenit punctul principal de întâlnire pentru reprezentanții și specialiștii din industria de gambling, ce oferă participanților ocazia de a lua contact cu cele mai noi tehnologii și tendințe din industrie, de a discuta cu experți, de a participa la spectacolele și competițiile oferite de expozanți, fiind folosit de mulți vizitatori ca un vehicul utilizat pentru a fi conectați cu acest sector dinamic și în continuă evoluție.

Entertainment Arena Expo este Partener Logistic al seminarului cu acces gratuit Ora Exactă în Gambling organizat de Casino Life & Business Magazine la fiecare ediție a târgului.

Author: Gerald Garcia