De ce se remarcă România în lumea iGaming?

De ce se remarcă România în lumea iGaming?

De ce se remarcă România în lumea iGaming?

România este una dintre cele mai interesante economii din Europa de Est.

În 2022, țara a fost numită „provocator digital” într-un nou raport McKinsey, „Digital Challengers on the next frontier”. Potrivit acestui raport, economia digitală a țării ar putea avea o valoare de 52 de miliarde de euro până în 2030, reprezentând aproape zece la sută din PIB-ul țării.

Există un motiv bun pentru estimare. Românii sunt renumiți pentru cunoștințele lor tehnologice, iar ratele ridicate de acces la internet permit populației de 20 de milioane a țării să adopte servicii și produse bazate pe internet.

Pentru industria iGaming, aceasta creează o bază solidă pe care să se extindă.
Reglementările țării privind jocurile de noroc online au fost stabilite încă din 2013, iar astăzi țara este una dintre cele mai bine reglementate piețe din Europa. Cu toate acestea, reglementările au fost relaxate – în special pentru a permite operatorilor internaționali să obțină o licență online fără a deschide un cazinou terestru – pentru a aduce mai multe investiții.

Există mai multe motive principale pentru care România este o piață atât de competitivă și o alegere populară pentru operatorii de iGaming în zilele noastre:

● Este o piață complet reglementată, cu reguli stabilite și cerințe de licențiere.
● Are una dintre cele mai active piețe de jocuri de noroc din Europa de Est (un GGR total de 900 milioane EUR pe an).
● Jocurile de noroc sunt privite ca o distracție perfect acceptabilă în cultura românească.
● Rezidenții români au voie să participe la tot felul de activități de jocuri de noroc (ruletă, baccarat, sloturi poker, pariuri sportive etc).

În general, este ușor de înțeles de ce România se află în fruntea listei piețelor țintă pentru multe afaceri noi de iGaming. De aceea, Slotegrator, unul dintre cei mai importanți furnizori de software și soluții de afaceri din industria iGaming pentru operatorii de cazinouri online și pariuri sportive, a făcut un salt pe piața din România.

La sfârșitul anului 2022, Slotegrator a obținut o licență românească B2B de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Această licență permite furnizorilor B2B să ofere produsele și soluțiile lor operatorilor români licențiați.

Software-ul de cazinou online la cheie al Slotegrator, care este licențiat în România, include următoarele module care îl fac să se potrivească perfect pieței:
● Modulul Inteligența de Afaceri Artificială, care oferă operatorilor acces instantaneu la informații și analize esențiale. Operatorii pot obține rapoarte detaliate care acoperă orice perioadă de timp și pot vedea schimbările în performanța cazinoului. Acesta permite operatorilor să compare indicatorii cheie de performanță ai proiectului lor cu alții care operează pe aceeași piață.
● Modulul de Management al Riscului, care agregează și compară datele pentru a identifica jucătorii nesiguri și pentru a ajuta operatorii să-și protejeze profiturile. Din acest an, colectează Big Data pentru a reduce riscurile.
● Modulul Bonus, care oferă noi oportunități de implementare a strategiilor de bonus și a opțiunilor de protecție antifraudă împotriva abuzului de bonus.
● Modulul KYC, care îndeplinește cerințele legale, precum și protejează jucătorii și cazinourile. Acest modul netezește etapa de verificare a ID-ului înregistrării jucătorilor, permițând operatorilor să specifice lista de documente pe care jucătorii trebuie să le trimită. Din iulie 2023, acest modul are o funcționalitate îmbunătățită.

Potrivit rapoartelor analitice ale Slotegrator, utilizarea acestor funcții ajută operatorii de cazinouri online să crească vânzările cu până la 23%, inclusiv prin evitarea costurilor de oportunitate.

Este o combinație de câștig-câștig pentru clienții pretențioși care pot fi mulțumiți de soluția sa care respectă pe deplin cerințele României ca jurisdicție și piață puternică a jocurilor de noroc online.

Author: Gerald Garcia