8 miliarde de oameni pe Pământ și doar 21 de milioane de Bitcoini –

8 miliarde de oameni pe Pământ și doar 21 de milioane de Bitcoini -

8 miliarde de oameni pe Pământ și doar 21 de milioane de Bitcoini. Cum arată viitorul?

De Marius Morra, CEO și Co-founder of TOKERO Crypto Exchange

Bitcoin este o monedă digitală care funcționează independent de o bancă centrală sau de un guvern. A fost creată în 2009 de o persoană sau un grup anonim cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto. Spre deosebire de monedele tradiționale, care necesită supravegherea unei autorități centrale, Bitcoin este descentralizat și funcționează pe o rețea peer-to-peer de tip blockchain. Bitcoin se bazează pe software open-source care utilizează criptografie puternică pentru a crea tranzacții financiare sigure, permanente și dificil de manipulat.

Spre deosebire de monedele tradiționale, Bitcoin are o ofertă maximă limitată de 21 de milioane de monede. Aceasta înseamnă că numărul total de Bitcoin în circulație va fi întotdeauna cel mult de 21 de milioane. O caracteristică a protocolului Bitcoin impune această ofertă maximă și se numește „halving”, care reduce recompensa pentru minerii de Bitcoin la jumătate la fiecare 210.000 de blocuri. Acest lucru reduce ritmul de producție a noilor monede și oferta totală de Bitcoin. Spre deosebire de monedele tradiționale, care sunt supuse inflației, Bitcoin are o ofertă previzibilă și limitată, ceea ce îl face atractiv pentru investitori ca o modalitate de stocare a valorii.

Populația globală și distribuția averii

Se estimează că populația mondială este de 7,6 miliarde de oameni în 2021 și crește cu o rată de 1,13% în fiecare an. În 2020, rata de creștere a populației a fost de 1,06%.
Marea parte a creșterii populației globale poate fi atribuită unui număr restrâns de țări din Asia și Africa, cum ar fi India, Nigeria și Pakistan, unde populația crește mai rapid decât în alte țări. Populațiile din aceste țări probabil vor continua să crească în viitorul previzibil.
Rata de creștere a populației globale este de așteptat să scadă în deceniile următoare pe măsură ce rata fertilității începe să scadă în multe țări cu o creștere mare a populației.

Inegalitatea veniturilor și distribuția averii

Inegalitatea veniturilor este o măsură a disparităților economice între oameni și grupuri de oameni într-o societate. De obicei, este măsurată prin coeficientul Gini, care clasifică veniturile prin măsurarea nivelului de inegalitate într-o țară. În general, dacă coeficientul Gini crește, sugerează o mai mare inegalitate a veniturilor într-o țară.
Baza de date a inegalității mondiale (WID) estimează distribuția globală a averii și constată că cea mai mare parte a averii este deținută în prezent de persoane cu venituri mari din țările cele mai bogate. Acest lucru a creat inegalitatea averii între țări și chiar mai mare inegalitate a averii în cadrul țărilor cu un nivel similar de dezvoltare economică.

Corelația dintre deținerea de Bitcoin și distribuția averii

Bitcoin este o monedă digitală descentralizată care nu este controlată de nicio autoritate centrală. A crescut în popularitate și valoare în ultimii ani și a devenit un activ atractiv pentru investitori care doresc să-și diversifice portofoliile.

Corelația dintre deținerea de Bitcoin și distribuția averii rămâne neclară. Deși unii oameni pot investi în Bitcoin pentru a-și diversifica portofoliile și, implicit, pentru a-și crește averea, acest lucru nu garantează în mod necesar o distribuție mai echitabilă a averii. De fapt, deținerea de Bitcoin este puternic înclinată în favoarea familiilor cu venituri mari care își permit riscul sau costurile asociate cu tranzacțiile Bitcoin. Astfel, deținerea de Bitcoin nu are probabil un impact semnificativ asupra distribuției globale a averii.

Adoptarea Bitcoin în întreaga lume

Adoptarea Bitcoin crește rapid în multe țări din întreaga lume. Conform datelor de la bech32.org, peste 80 de țări din întreaga lume utilizează activ Bitcoin, cu cele mai mari niveluri înregistrate în America de Nord (Statele Unite și Canada), Europa (Spania și Elveția), Asia (China și Singapore) și America Latină (Venezuela și Columbia). În Europa, de exemplu, Elveția și Olanda se află în fruntea adoptării Bitcoin, numărul de tranzacții în țară atingând un nivel maxim în 2020. În regiunea Asia-Pacific, Japonia și Coreea de Sud sunt printre cele mai populare țări când vine vorba de adoptarea Bitcoin.

8 miliarde de oameni pe Pământ și doar 21 de milioane de Bitcoini
(continuarea în numărul viitor)

Author: Gerald Garcia